Fotografia cu telefonul mobil

Cel mai bun aparat foto este cel pe care il ai la tine – ce sa mai, 100% adevarat, dar sa te duci la un un curs de fotografie cu telefonul mobil asta chiar mi se pare exagerat.
De Black Friday mi-au cazut ochii pe ofertele de cursuri de la F64 si am zis ca nu e adevarat cand am vazut ca exista un curs de Fotografie cu telefonul mobil ūüôā Adica te duci la curs si te invata unu’ cum sa faci fotografie cu smartphone-ul? Pai stai asa dom’le, gata, de maine ma apuc si eu de tinut cursuri: Cum sa umfli roata de la bicicleta din trei miscari¬†sau, si mai importantul,¬†Cum sa duci galeata la¬†gunoi in stil elegant.¬†Bai nene, pe bune?

Daca telefonul e bun, daca are autofocus si daca e tare si in “macro” atunci lucrurile sunt ca si rezolvate. Pe Android, aplicatia Google Photos face minuni. Prelucrez fotografii de ani buni, suita de la Adobe mi-e buna prietena, si tot am ramas uimit de cat de faina este aplicatia de la Google si mai ales cat de mult se poate prelucra o fotografie: crop, rotire, sharpness, saturatie, balans de alb, la ¬†care se adauga si blur / focus selectiv, vignetare ¬†si o multime de presetari de tip B/W, Vintage si Drama. Si daca la toate astea adaugam si cateva rame dragute tocmai se pune ca ai¬†fost la cursul foto :-). Cam asta se poate scoate din fotografiile facute cu mobilul daca ai rabdare sa le prelucrezi putin.

Ciuc, inca una si ma duc
Ciuc, inca una si ma duc
Ciuc, inca una si ma duc - prelucrata
Ciuc, inca una si ma duc – prelucrata
Ceva picaturi de ploaie pe o frunza de salcam
Ceva picaturi de ploaie pe o frunza de salcam
Ceva picaturi de ploaie pe o frunza de salcam - prelucrata
Ceva picaturi de ploaie pe o frunza de salcam – prelucrata
Ploaie si frunze de salcam
Ploaie si frunze de salcam
Ploaie si frunze de salcam - prelucrata
Ploaie si frunze de salcam
Dama si un pahar de vin
Dama si un pahar de vin
Dama si un pahar de vin - prelucrata
Dama si un pahar de vin
Racoritoare cu malt
Racoritoare cu malt
Racoritoare cu malt - prelucrata
Racoritoare cu malt – prelucrata